TVÅ NYA FÖRELÄSNINGAR TILL SWEDEN LIVE 2020

RESORTEN SOM ARENA.
Om vikten för en turistdestination att erbjuda toppklassunderhållning och attraktiva event för sina besökare.

Fjällturismen i Sverige expanderar ständigt och kryssningstrafiken på Östersjön är idag en miljardindustri. Vi träffar Thommy Backner, VD för Scandinavian Resort AB (Sälen, Båstad, Fjällbacka mm.) och Marcus Risberg, VD för Tallink-Silja AB. De berättar om sina växande verksamheter på en marknad under ständig förändring, om utmaningar kring internationell konkurrens och kontinuitet över säsongernas skiften – och om underhållningens roll och vikt i denna kontext. Turistdestinationen är idag allt viktigare för artisters försörjning samtidigt som konsumenten är alltmer krävande och ombytlig – om detta och mera resonerar två av näringens mest erfarna aktörer.

Moderator: Kristoffer Triumf
Onsdag 22 januari, kl 11:00.
Hörsalen

RESORTSSTREAMING, SOCIALA MEDIER & LIVEBRANSCHEN

Sedan övergången till streaming och genomslaget av sociala medier har musikbranschens analys av statistik exploderat. Men utnyttjar livebranschen detta på samma sätt skivbolagen? Är statistiken användbar för arrangörer? Vad kan vi egentligen utläsa av Spotify, Apple, Yotube och alla sociala media? Under de senaste åren har information blivit mera tillgänglig, och Daniel Johansson, Linnéuniversitetet och Saki Markovic, Head of Social Media, Playground music är en del av det internationella forskningsprojektet FuturePulse som studerar flödet av information.
Daniel och Saki berättar om projektets slutsatser, bl a att livebranschen inte är lika aktiv som andra delar av musikbranschen. Vi får veta hur man enkelt kommer åt data och hur vi kan använda dessa i våra biljettprognoser, och hur det ter sig i olika genrer. Kan vi lita på att det korrelerar men efterfrågan på biljetter? Det ryktas att fusk förekommer i statistiken – stämmer det? Vi hoppas kunna räta ut detta och många andra frågetecken med detta seminarium.

Moderator: Kristoffer Triumf
Tisdag 21 januari, kl 14:00
Stora Salen

SOME