SCHEMA – SWEDEN LIVE 2023

TISDAG 24/1 

09.30 Registreringen öppnar på Clarion Hotel SeaU 
09.30-17.30 Monterutställningen är öppen 

 

10.30 GREENTOPIA framtidsspaning, megatrender och en livemusikindustri i förändring

“Bara en gnista, bara ett ord, kan sätta eld på en skog”. Textraden är plockad ur Håkan Hellströms låt Det kommer aldrig va’ över för mig. I somras fick orden en ny innebörd när de yttrades av unga klimataktivister inför Nordens hittills största arenapublik på Ullevi, två veckor innan det politiska valet.

Festivaler och evenemang kan förena och engagera, pusha beteendeförändring, sätta trender och ge plats åt nya idéer och lösningar. De kan skapa debatt och förändring i samhället, och vara en motor i klimatomställningen.

Svensk Lives Joppe Pihlgren, forskaren Per Olsson från Stockholm Resilience Centre och festivalgrundaren Louise Lindén från LiveGreen återförenas på scen ett halvår efter Greentopias första klimatmöte på Way Out West. Tillsammans med artister, agenter och arrangörer reflekterar de över stora och oundvikliga frågor. Hur ser framtidens evenemang ut om vi löser klimatkrisen? Hur ser de ut om vi fortsätter med “business as usual”? Vilka hållbara megatrender kommer att förändra spelreglerna för livemusiken? Vad kan vi göra idag för att säkra en bättre framtid för vår bransch och vårt samhälle i stort? Och hur kan vi maximera vår positiva påverkan på publik, partners, politiken, och planeten?

Panelister presenteras i januari.

 

12.30 VAD KAN VI LÄRA OSS AV TAYLOR SWIFT?

När Taylor Swift släppte sitt nya album ”Midnights” blev hon först i världen att knipa SAMTLIGA topp 10-platser på Billboard-listan. Det betyder även att hon nu är den kvinnliga artist som har haft flest topp 10-låtar genom tiderna. När biljetterna till hennes nya världsturné “The Eras Tour” släpptes krossade även den releasen helt omöjliga rekord.

I denna session inspireras vi av hur Taylor och hennes team återigen lyckades göra ett släpp som ekade ut i hela vida världen, samtidigt som alla Swifties fick nätet att krascha.

Nicklas Hermansson från NomoFomo som synar 2500 artiklar, videos, poddar och rapporter varje vecka, kommer föreläsa och inspirera kring hur vi bygger relationer och marknadsför våra evenemang i det “phygitala” medielandskapet.

I detta seminarium medverkar även Lisa Hultengren, marknadschef på United Stage och Patrik Frisk, VD Ninetone Group. De delar med sig av konkreta strategier och tips kring marknadsbudget, kanalval, framgångsrika case och svarar på frågor i en avslutande interaktiv panel.

”Music isn’t just music anymore. It’s video. It’s theatre. It’s world building. Maybe it always was, right Sgt. Pepper.”

Läs mer om Nicklas här!

 

14.30 DEN FYSISKA PLATSEN – framtidens digitala scen för konsumtion och evenemang

Genom framsteg inom teknik och anslutningsmöjligheter via 5G blir den fysiska och den virtuella världen en, vilket ger oss arrangörer en helt ny spelplan där vi kan utveckla våra evenemang. Detta seminarium ger oss en unik möjlighet att diskutera hur vi drar nytta av ny teknik för att exempelvis producera mer upplevelserika, mer hållbara och säkrare evenemang men även hur 5G skapar nya affärsmöjligheter genom en digitaliserad kundresa.

Föreläsare för denna session är Michael Björn, ”Head of Research Agenda” på Ericsson Consumer & IndustryLab och forskare på ”ICT Market Foresight” på Ericsson Research. Michael tar med sig ett antal spännande personer för att bryta ner några affärsidéer som hjälper oss arrangörer in i framtiden.

 

 16.00 CREATE IMPACT & TRANSFORMATIONAL EVENTS TROUGH EXPERIENCE DESIGN

Create impact and transformational events through experience design

How can you make your events more engaging, memorable and meaningful for the attendees?

Tim Logan is a British experience designer who has recently led a futures festival, co-founded a crypto startup, and is representing the Kaospilot school’s experience design program in his adopted homeland of Germany.

He will take you on an experiential journey through some of the core mindsets and methodologies from the emerging practice of meaningful experience design. The journey will leave you with a practical tool kit you immediately can put to use at your next event.

(this session will be held in english)

 

18.30 – 01.00 SHOWCASE PÅ THE TIVOLI

Det bjuds på enklare middag och dryck.

 

ARTISTER:

Annika Wickihalder/Jubel 

Paula Jivén/Sustainable Punk 

The Dahmers/Komet Agency 

Maja Francis/Luger 

Johan Airijoki/United Stage 

Ström/All Things Live 

Halm/MTA 

Peg Parnevik/Live Nation 

Bongo Riot/Kulturaktiebolaget

________________________________________________________________________________________________

 

ONSDAG 25/1

09.00 Registreringen öppnar på Clarion Hotel SeaU 
09.00-15.00 Monterutställningen är öppen  

 

 

9.30 VART ÄR VI PÅ VÄG? – EKONOMIBYRÅN LIVE

Den senaste tidens ekonomiska prognoser spår en osäker framtid med en hög inflation, stigande energipriser, höjda ränto samtidigt som det pågår ett krig i Europa. En panel bestående av två ekonomiska experter samt en vd för ett av våra största arenabolag ska försöka ge oss svar på vad vi har att vänta oss?

Vi kommer lyfta frågeställningar som: Hur kommer detta slå mot vår förväntade publik? Kommer hushållen lägga pengarna på annat än nöjen? Finns det några ljusglimtar på den ekonomiska himlen? När vänder det?

Frågorna är många och svaren likaså. Varmt välkomna till det som kommer bli bättre än SVT:s Ekonomibyrån!

 

Paneldeltagare: Américano Fernández, Privatekonom SEB // Lotta Nibell, VD Got Event // Trifa Chirez, Pensionsekonom Länsföräkringar

Américo är SEB:s Privatekonom och bankens talesperson i frågor som rör hushållens privatekonomi. Han kom till SEB 2011 och har tidigare varit bankens företagarekonom, och analyserade då bland annat trender i näringslivet, omvärldshändelser och politiska beslut och deras påverkan på hushåll och företag. Under åren 2016-2018 arbetade Américo som departementssekreterare på Finansdepartementet, där han analyserade och utvecklade arbetsmarknadspolitiska reformer. Innan det arbetade han på SEB, bland annat som privatekonomisk analytiker. Han är utbildad vid Linköpingsuniversitet och har en magisterexamen i nationalekonomi.

 

Lotta Nibell har arbetat på olika positioner inom besöksnäringen sedan VM i friidrott 1995. Den röda tråden har varit evenemang,  möten och inte minst analys. Sedan 2014 är Lotta VD på Got Event som är en del av Göteborgs stad. Got Event ansvarar för nio av Göteborgs största arenor, däribland Ullevi och Scandinavium och har ca 400 evenemang och 2 miljoner besökare per år. Lotta är engagerad i European Arena Association och Svensk Live.

 

Trifa Chireh är Pensionsekonom på Länsförsäkringar. Hon sprider kunskap om pension och trygghetslösningar med passion för folkbildning med ambitionen att få fler att börja engagera sig i pensions- och privatekonomiska frågor. Trifa är utbildad nationalekonom och har arbetat inom finans och försäkringsbranschen sedan 2008. Hon brinner för att väcka intresse och kunskap inom områdena investeringar och pensionssparande. Det gör hon med en tydlig jämställdhetsprofil där hon betonar vikten av ökad kunskap om hur exempelvis deltidsarbetet påverkar pensionen och med uppmaningen att våga prata pengar med varandra. Hon vill väcka intresset för tiden efter arbetslivet och göra alla intresserad av den dolda lönen – tjänstepensionen.

Trifa vänder sig även till landets alla småföretagare med budskapet om att se över sin pension. Hon har skrivit en bok om pension och sparande tillsammans med andra pensionsexperter – ”Spara för Livet” och syns ofta i media när det gäller pensionsfrågor.

 

10.45 FESTIVALFLOPPAR MED FREDRIK STRAGE 

Den ena festivalen skulle bli ett svenskt Woodstock. Den andra skulle stoppa spridningen av kärnvapen. Det gick åt helvete. Fredrik Strage berättar om de mytomspunna megaflopparna Festival of the Midnight Sun och Rockcirkus för fred.

 

13.30 LUNCHKONSERT MED JADA (Luger DK) 
Kulturvaerftet, Helsingør

JADA har under kort tid etablerat sig till att bli en av de största och mest lovande popstjärnorna i Danmark. Debutsingeln ”Keep Cool” satte JADA på den danska popkartan och hon har sedan dess hyllats av internationella musikkritiker.

Jada_PressPhoto_Credits_Nikolaj_Gyldenlove

 

14.30 DEN DANSKA MUSIKSCENEN
Ett panelsamtal på Kulturvaerftet, Helsingør

Bland oss svenskar finns det en bild av att den danska scenen är mer levande än den svenska – stämmer det? I Danmark har man en högre grad av subventionering av livemusik. Hur fungerar det? Vad är effekterna? De stora danska festivalerna – om vi tar tempen på dessa, hur ser det ut? Bl a detta ska vi försöka bringa klarhet i.

Ett panelsamtal som leds av Henrik Johnsson med Henrik Seifert (PDH/Live Nation DK), Sara Indrio (Dansk Artist Forbund), Sarah Sølvsteen (Luger DK), Jimmi Riise (United Stage Group) och Esben Marcher (Dansk Live).

16.00 SVENSK LIVES ÅRSMÖTE Kulturvaerftet, Helsingør

 

18.30-01.00 SWEDEN LIVE SHOWCASE & LIVEAPAN AWARDS 2023
Plats: Clarion Hotel & Congress Sea U

Det bjuds på mingelmiddag och dryck.

 

ARTISTER:

Patrik Isaksson/Kulturaktiebolaget 

Samira Manners/All Things Live 

Markus & Martinus/United Stage 

Maia Hirasawa/Headstomp 

Cornelia Jakobs/Jubel 

Styva Linan/Komet Agency 

Bonafide/MTA 

Graham Lake/Sustainable Punk